MÉZESKALÁCS

Tudod, hogy eljött az év legvarázslatosabb időszaka, amikor a frissen sütött mézeskalács illata terjeng a házban! Megannyi indok, hogy idén is süssünk: mennyei finom, Karácsony-hangulatot hoz az otthonunkba és olyan élvezetes és könnyű készíteni, hogy a gyerekek is részt tudnak venni benne! Idén mi Mézeskalács házikót készítettünk, de természetesen bármilyen formára vághatjuk, formázhatjuk!

HOZZÁVALÓK

30 db közepes, köralakú kekszhez

  • • 1 tk sütőpor
  • • 4 ek Aranynektár Akácméz
  • • 350g liszt
  • • 1 tk fahéj
  • • 2 tk gyömbér
  • • 125g vaj
  • • 175g barnacukor
  • • 1 tojás

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra.
  2. Keverjük össze az összes száraz alkotóelemet, majd adjuk hozzá a vajat és keverjük jól össze.
  3. Verjük fel a tojást az akácmézzel, majd keverjük hozzá a tésztához.
  4. Addig kavargassuk, míg egy jó nyúlós tésztává össze nem áll, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe 15 percre pihenni.
  5. Miután kivettük, nyújtsuk ki nagyjából fél cm vastagra és szaggassuk tetszés szerint.
  6. Helyezzük a formákat sütőpapírra úgy, hogy egy kis helyet hagyjunk közöttük.
  7. Süssük 15 percig, majd hagyjuk kihűlni tárolás előtt.

Átlagos Tápérték

*A recept 30 adagot tesz ki


1 adag*
Kalória 80 Kcal
Zsír 4,1 g
Szénhidrát 16 g
Cukor 3,7 g
Rost 0,2 g
Fehérje 1,2 g

Aranynektár Kft.
2336 Dunavarsány, Vörösmarty u. hrsz.: 2438, Magyarország
©2018