HÁZI PIROSBOGYÓS GYÜMÖLCSSZÓSZ

Hideg és meleg, két ellentétes, de egymást mégis olyan jól kiegészítő érzés. Ezzel a két összetevőből álló, pár perces örök kedvenccel minden vendégünket le tudjuk venni a lábáról! Csak öntsük egy hideg vanília vagy citrom fagylaltra és tálalhatjuk. Nagyszerű kiegészítő lehet akár húsok mellé is ez a könnyed, édes gyümölcsös szósz.

HOZZÁVALÓK

4 adaghoz

  • • 1 bögre (fagyasztott) áfonya
  • • 1 bögre (fagyasztott) málna
  • • 1 bögre (fagyasztott) szeder
  • • 1 bögre (fagyasztott) eper
  • • 100g Aranynektár Akácméz

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket helyezzük egy tálba és kezdjük el gőz fölött melegíteni őket.
  2. Kavargassuk, amíg fel nem olvadnak teljesen és közben öntsük rájuk az Aranynektár Akácmézet.
  3. Ha a gyümölcsök teljesen felolvadtak és egy kis levet is eresztettek, készen van a gyümölcsszósz.
  4. Ízlés szerint, hagyhatjuk még egy kicsit, hogy a méz egy elkezdjen karamellizálódni.
  5. Tökéletes húsok mellé, vagy akár egy kellemesen hideg fagylaltgombócra.

Átlagos Tápérték

*A recept 4 adagot tesz ki


1 adag*
Kalória 121 Kcal
Zsír 0 g
Szénhidrát 23,3 g
Cukor 21,7 g
Rost 4 g
Fehérje 0,2 g

Aranynektár Kft.
2336 Dunavarsány, Vörösmarty u. hrsz.: 2438, Magyarország
©2018